+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

Igen, nem tévedtünk, pontosan tudjuk, hogy az emberek többsége ilyen vagy olyan módon kiadja magából a stresszt, de mi mégis inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy inkább rakja ki apró darabokkal! Az aktív figyelmet igénylő elfoglaltság, a puzzle ugyanis igazán felszabadító érzés az agyunk számára!

Gyerekként szinte mindenkinek volt legalább egy kirakós játéka, amivel egy ideig jól elvolt, csendben elfoglalta magát és élvezte, hogy a szeme előtt bontakozik ki a kép, amivel esetleg órákon át szöszmötölt. A szülők pedig vagy örvendeztek azon, hogy lett egy csendes óra a házban, vagy maguk is rákaptak az ízére, közösen kirakóztak a gyerekkel és rájöttek, hogy ez a játék mindenkinek jó.

Ahogy színező, úgy puzzle is van már felnőtteknek

Sokáig csak a gyerekeknek készültek kirakósok, de a gyártók rájöttek, hogy a puzzle játékok épp olyan vonzóak a felnőttek számára is, ezért egyre szebb és érdekesebb témákkal jöttek ki, hiszen tudták, hogy egy felnőtt nem mesefigurákkal szeretne bíbelődni. Van, aki a városképeket szereti, mások a tájképeket, de olyanok is akadnak, akik az állatokért rajonganak. Míg a kicsiknél a logikai-stratégiai gondolkodást, a képzelőerőt, a vizuális képességeket és a szem-kéz koordinációt fejleszti, addig a felnőtteknél más dologra hat a kirakós játék.

Minden este kellene egy kis puzzle játék a napi stressz ellen

Egy hosszú nap után nem ritka jelenség, hogy az agyunk nem tud kikapcsolni, még lefekvéskor is, elalvás helyett a történteken – vagy épp a következő nap feladatain – töprengünk. Mára a kutatók azt is bebizonyították, hogy a puzzle játék kirakásához hasonlatos, összpontosítást és figyelmet igénylő elfoglaltságok – melyekhez egyszerre használjuk a kezünk és a szemünk -, segítenek az egészséget károsító hatású stresszhormonok magas szintjének csökkentésében és megnyugtatják az elmét is. Egy forró fürdő után és egy pohár bor mellett – ami néha segít az ellazulásban – sokan olvasgatnak, vagy épp sorozatokat néznek, de egy kirakós épp ilyen jó, ha ki szeretnénk kapcsolódni a mindennapok sodrásából.

Így árt a stressz

Sok betegségre szokták mondani, hogy csendes gyilkos, de valójában a stressz az, amire tökéletesen ráillik ez a jellemzés. Hatása ugyanis lassan alakul ki és először nem is gondoljuk, hogy egyes problémák miatta jelentkeznek. Ráadásul fizikai és pszichés gondokat egyaránt okozhat, gondoljunk csak az inzulinrezisztenciára, majd a diabéteszre, vagy épp a hormonháztartás felborulására, netán a falórohamokra és a depresszióra. Ha ezeket el lehet kerülni egy kis tudatos lazítással, itt az idő egy kis kirakós játékra!

Ébreszd fel a fantáziád kirakóssal

A legtöbb puzzle általában egy képet ad ki, miután összeraktuk annak darabkáiból. A Dream piece kirakós játékai azonban mások. Nem csupán egy állat portréját lehet kirakni a pici részekből, hanem a játék közben megismerhetjük azt az országot is, ahol őshonos, vagy releváns történeteket, figurákat láthatunk meg benne. Egyes részletek ugyanis olyan elemekből állnak, melyek az állat otthonának jellemzői. Segítségükkel pedig máris új szintre lép a kirakós játék, hiszen nem csak arra kell figyelni, hogy minden elem a helyére kerüljön, de agyunk közben elkezd dolgozni is és mire észbe kapunk, már ott tartunk, hogy egy egész színes történetet kerekít a puzzle köré.

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: