+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

Hamarosan itt a Nemzetközi nőnap és ilyenkor az urak apró figyelmességgel lepik meg a hölgyeket. De vajon mi a legjobb választás? Hiszen a virág elhervad, a csoki pedig elfogy. Segítünk! Egy nyírfából készült, eredeti puzzle örök emlék marad!

A Nemzetközi nőnap nem egy egyszerű ünnepnap, amikor kicsit jobban odafigyel a világ a nőkre és csodálja a „gyengébbik nemet”. Ezen a napon nem a szépséget ünnepeljük. Ez a nap a történelemről szól, azokról az asszonyokról és lányokról, akik felemelték a hangjukat és még a börtönt is vállalták annak érdekében, hogy mára természetes legyen a nők szavazati joga, valamint jog- és esélyegyenlőségben élhessenek a férfiakkal. Ez az út azonban igencsak rögös volt!

Egy nő helye nem csak otthon van!

Hosszú évszázadokon át megszokott dolog volt, hogy a férfi dolgozik, eltartja a családját, miközben a nő otthon van a gyerekekkel és őrzi a családi tűzhelyet. Ezzel azonban nemcsak anyagi függésben élt, de – ha a férj elveszítette a munkáját – a család megélhetése is veszélybe került, így egyre több nő próbált munkát vállalni. Később, 1866. szeptembere után, már hivatásszerűen dolgozhattak, de igen kevés pénzért, és akár életveszélyes körülmények között, főleg textilgyárakban. Egy – több mint száz női áldozatot követelő – tűzeset után, 1867-ben azonban a munkásnők úgy döntöttek, ez nem mehet így tovább és tüntetni kezdtek New York utcáin a jobb körülményeket és a tisztes fizetést követelve. Ez, és az ezt követő, további tüntetéseken megjelenő női összefogás az, amire minden évben megemlékezünk a Nemzetközi nőnapon. Itthon először 1913-ban tartották meg ezt a napot és azóta is minden évben kiemelt helye van a naptárban, március 8-án.

A nők végtelen ereje előtt tisztelgünk e napon!

Egy nő – függetlenül attól, hogy jó ideje az apák is kiveszik a részüket a családi feladatokból – folyamatosan több területen állt helyt és ehhez sok erő kell! Azt azonban a mai napig nem sikerült valóban elérni, hogy a nők és a férfiak ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kapjanak. Ezt és a párkapcsolati és a nők erőszak elleni harcot tűzik egyre gyakrabban zászlajukra a Nemzetközi nőnapot ünneplő szervezetek.

Mi a megfelelő ajándék? Például egy kirakós játék!

Hosszú éveken át virággal lepték meg a nőket ezen a napon, de manapság egyre többen szeretnének olyan módon tisztelegni a számukra fontos hölgyek előtt, ami nem enyészik el néhány nap alatt. Számukra tökéletes választás a prémium minőségű nyírfából készült kirakós, mely nemcsak remek kikapcsolódást nyújt, de szemet gyönyörködtető is. Ráadásul oly sokféle állatképből lehet választani, hogy ez az ajándék igazán személyre szólóvá válik.

Legyen minden nap nőnap!

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, mégpedig azt, hogy a nők minden egyes nap megérdemlik a tiszteletet és a megbecsülést, nemcsak egy évben egyszer, mikor épp hivatalos az alkalom. Legyen szó kisebb meglepetésekről, egyes otthoni feladatok átvételéről vagy épp arról, hogy nem kell saját magától elvennie az énidő lehetőségét a sok elintéznivaló miatt, ez mind azt tükrözi a nő számára, hogy az erőfeszítéseit igazán értékelik és – ami talán a legfontosabb – érzékelik is. Sokaknak ugyanis olyan természetesnek számít, hogy egy nő szinte minden gondot megold, mint a reggeli ébredés.

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: