+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

Manapság világszerte egyre fontosabb a környezettudatosság, így nem csoda, hogy a felnőtteknek készült puzzle játékok is természetes anyagokból készülnek, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomunkat.

Korábban meglehetősen furcsán néztek arra, aki elkezdte átalakítani otthonát és életét a környezettudatosságot figyelembe véve, de ma már trendi és igazán hasznos lett ez a magatartás, ami még a kirakós játékok világában is megvetette azóta a lábát! Ugyan a műanyagokat kikerülni teljesen nem lehet – hiszen a mikroműanyagok immáron a folyó- és állóvizekben, sőt a bennük élő vízi állatok szervezetében is kimutathatóak és nehéz tőle mindent megtisztítani -, de amit lehet, meg kell tennünk, hogy biztonságos legyen a világunk. Ez nem csupán a mi életünkre nézve, de a felnövekvő és eljövendő generációk számára is létfontosságú, éppen ezért feltétlenül tartanunk kell ezt az irányt, hogy bolygónk sokáig élhető maradjon.

A fából készült puzzle titka nem más, mint az újrahasznosítás

Elég a híreket figyelnünk ahhoz, hogy tudjuk, a Föld – és ezáltal mi, a lakói is – bajban van. Egyre-másra pusztítanak az erdőtüzek, melyekben a növények és állatok milliói pusztulnak el, de nem csökken a fakivágási kedv sem az egyes országokban, ezzel csökkentve a bolygó zöldterületét, vagy, ahogy mondani szokták, a „tüdejét”, mely segít megkötni a kibocsájtott szén-dioxidot és oxigént felszabadítani. Ahhoz, hogy – ha egyelőre megszűntetni nem is vagyunk képesek – csökkenteni tudjuk a bolygó terhelését, egyre nagyobb teret hódít a környezettudatos magatartás, a szelektív szemétgyűjtés, az egyszer használatos műanyagok betiltása és az újrahasznosítás, legyen szó fémekről, üvegről, műanyagról vagy éppen a fáról. Ez utóbbi újrafeldolgozása azért különösen fontos, mert ennek a módszernek a segítségével nincs szükség újabb fák kivágására, így a szórakozásunk nem jelent veszélyt a bolygónkra nézve!

Környezetvédő kirakós játék, csupa színes állatfigurával

A felnőtteknek készült, Dream piece puzzle játékok nemcsak a gyártási technológia szempontjából foglalkozik a környezet, az élővilág védelmével. A kirakósok segítségével megismerhetőek olyan egzotikus állatok, mint a barna medve, a bóbitás pingvin vagy épp a Brazíliában őshonos ara papagáj, ráadásul az állatok darabkákból való kirakása közben azok élőhelyéről is sokat tanulhatunk, hiszen minden puzzle több, ahhoz kapcsolódó apró darabot tartalmaz. Épp ezért – bár elsődlegesen felnőtteknek szánták – 14 éven felüli gyermekek is játszhatnak vele kirakóst, sőt, ha együtt játszunk velük és beszélgetünk a lassan előtáruló információkról, egy-egy doboz tartalmának összerakása felér egy fél biológia órával. Így, azon kívül, hogy közös családi program lesz a puzzle kirakása, segíthetünk a gyerekek tanulmányaiban is, illetve megmutathatjuk nekik a helyes irányt, ami a környezet védelmét és a környezettudatosságot illeti.

A csomagolás környezetkímélő mivolta épp olyan fontos, mint a benne lévő színpompás puzzle!

Furcsa lenne, ha a környezettudatosság jegyében készült, felnőtteknek szánt puzzle egy műanyag dobozban érkezne, nem igaz? Nos, ez szerintünk is így van, éppen ezért a Dream piece újrahasznosított fából készült kirakós játékai szintén ilyen fából készült dobozba kerülnek. Ez nemcsak kíméli ökológiailag a bolygónkat, de olyan csomagoláshoz juthatunk ezáltal, ami egyszerre biztonságos, praktikus és igencsak szemrevaló is egyedi kialakításával, hiszen még a díszítése is természetes anyagokból áll. Tökéletes tárolója kedvenc kirakós játékunk darabjainak! Jó, ne szépítsük, az igazság az, hogy a maga egyszerűségében eszelősen jól néz ki, a polc dísze válhat belőle!

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: