+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

Gyermekként a kreativitásunk az egeket veri, de legtöbbünknél – ahogy idősödünk – ez a képességünk egyre inkább csökken. Szerencsére van módszer, ami egyszerűen tud ezen segíteni, méghozzá a puzzle, amit felnőtteknek készítenek!

A kreativitás – ami mostanság oly kedvelt kifejezés lett a magazinok hasábjain és a legtöbb munkakörhöz szükséges tulajdonságok között – nem feltétlenül jelent egyet a művészeti érzékkel. A kreatív gondolkodás azt jelenti, hogy másképp látjuk a világot és a problémákat is más irányból közelítjük meg. Egy kreatív gondolkodású ember sokkal rugalmasabban kezeli a váratlan helyzeteket és mindenből képes tanulni, nyitott az új ötletekre. Gyermekként ez a dolog még könnyen megy, hiszen a meséket a képzeletünkben folytatjuk, és az álmainkban látjuk a történetek folytatását, belehelyezkedünk az egyes mesehősök szerepébe. Felnőttként azonban már meghatározott és megszokott sémákat követünk a mindennapok során felmerülő dolgokban, így a kreatív gondolkodásunk jelentősen háttérbe szorul.  Vannak, akik számára ez megfelelő állapot, de manapság egyre többen vannak, akik többre, jobbra vágynak, már ami a saját életüket illeti, és azon vannak, hogy a maximumot hozzák ki abból.  Ehhez azonban az kell, hogy visszanyerjék korábbi látásmódjukat.

Mivel fejleszthető a kreativitás?

Az első és legfontosabb talán az, hogy elég nyitott légy új dolgok megismerésére, új impulzusok befogadására. Kezdetnek az is elég, ha nem a megszokott útvonalaidon mész dolgozni, a boltba vagy épp az edzőterembe – az útvonal rendszeres megváltoztatását egyébként biztonsági szakértők is ajánlják, igaz, ők teljesen más okból – vagy az, hogy kipróbálsz új élelmiszereket, alapanyagokat.

Aztán ott vannak a könyvek! Megszámlálhatatlan kötet áll rendelkezésedre! Ha nem akarsz könyvtárba járni, vagy nincs rá időd, online is elérhetőek a világ legnagyobb könyvtárai, bennük a könyvek digitális változatai, illetve egyetlen e-book olvasón is elfér több ezer regény, történelmi kötet vagy bármi, ami érdekel, illetve olyan könyvek is, amelyek eddig talán nem keltették fel az érdeklődésed. Adj nekik egy esélyt, olvasd el őket!

A tanulás is a kreativitás barátja!

Ahhoz, hogy új gondolataink szülessenek, új ismeretekre van szükség. A már említett környezetváltozás és olvasás sokat segít ebben, de igazán a szervezett – vagy önálló – tanulás az, ami beindítja a folyamatot. Legyen szó iskolai rendszerű képzésről vagy épp a régóta áhított, tematikus workshopokról – a főzéstől kezdve a táskakészítésen át egészen egy új szakma elsajátításáig -, mindenhol olyan tudást tehetsz a magadévá, ami fejleszti a gondolkodásmódodat, ezáltal jobbá teszi az életed!

Hogyan tud segíteni a kreatív gondolkodás visszaszerzésében a puzzle?

Ahhoz, hogy visszanyerd régi kreativitásod, többek között olyan dolgokkal kell foglalkoznod, amelyeket gyermekként is örömöt okoztak. Ilyen például a játék. Alapvetően teljesen mindegy, milyen játék, lehet egy vidám társasozás a családdal vagy épp egy mese kitalálása és eljátszása a rokon gyerekekkel vagy a sajátjaiddal.  A puzzle azonban tökéletes választás lehet, hiszen igazán sokoldalú játék. Nemcsak a logikai érzéket fejleszti, de abban is segít, hogy több oldalról szemléljük a dolgokat, hiszen az apró darabkák egymáshoz illesztése térbeli látásmódot igényel, ráadásul a kirakós játékkal való foglalkozás arra sarkallja az elmét, hogy egyre gyorsabban és hatékonyabban rakja össze a képet. Ráadásul nemcsak egymagad játszhatsz vele, hanem társaságban is vidám és hasznos időtöltés a puzzle!

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: