+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

A természetes alapanyag használata nemcsak egészségesebb a számunkra, de a világra gyakorolt hatása is sokkal jobb. Ha elolvasod, miért, többet eszedbe sem jut majd mással pótolni a fából készült kirakós játékot!

Amióta az emberiség használja a fát – tűzrakásra, bútorkészítésre, építkezésre vagy épp hajózásra -, azóta játék is készül belőle. Persze, ahogy a technológia fejlődött, úgy egyre kifinomultabbak lettek ezek a fajátékok, köztük a puzzle is, amit azonban sokan már műanyagból vásárolnak meg, vagy éppen mobiltelefonon játszanak. Van azonban néhány dolog, amiért érdemes mégis ebből a természetes anyagból készült kirakós játékot választani.

Az újrahasznosított fa kirakóssal óvjuk a környezetet is

Abból, hogy magadat is kevesebb mérgező anyagnak teszed ki, rögtön adja magát, hogy ezzel a környezetedet is kíméled. Az újrahasznosított faanyag lehetővé teszi, hogy ne kelljen több fát kivágni, ráadásul az apró darabkákat lézerrel vágják ki. Így nincs szükség különböző vegyszerekre, egyéb gépekre, vagy épp évszázadok alatt lebomló műanyagra! A mobiltelefonok környezetkárosító alkotóelemeiről nem is beszélve, hiszen például az akkumulátor újrahasznosítása még nem megoldott. Ráadásul, ha a kidobott mobilok használható részeit ki is szedik, még mindig rengeteg olyan hulladék marad belőle, amit nem lehet újrahasznosítható.

A fából készült puzzle valóban kézzel fogható

Míg az okostelefon kijelzőjén csak virtuálisan tologathatod a puzzle darabjait, addig egy fából készült kirakós játék valós élményt nyújt. Ismét felfedezheted a tapintás élményét, a fa érintését, súlyának érzetét, érezheted az illatát és hallhatod az apró fadarabok összekoccanásának hangját. A plasztikus játék a vibráló színekkel együtt igazi felüdülést nyújt az elmédnek, hiszen egyszerre stimulálja a szemed, a füled és az ujjbegyeid tapintást érzékelő receptorait is, ez pedig egy igazi „agymasszázs”! Akármennyire okos már mindegyik telefon, ezekkel egyik sem tudja felvenni a versenyt!

Egy fadarabkákból álló kirakós évtizedeken át játék marad

A mobiltelefonok vagy elavulnak, vagy tönkremennek, a papíralapú, műanyaggal megerősített kirakós játékok elázhatnak, vagy eltűnhetnek fontos darabkák a készletből, de egy fából készült puzzle egy darab sem tud csak úgy eltűnni. Már csak azért sem, mert a szőnyegen tuti, hogy rálépsz. (Ha léptél már Lego darabkára, akkor tudod, milyen fájdalmas. – a szerk.) De tréfán kívül, egy fából készült puzzle tényleg évtizedeken át megmarad olyannak, amilyennel elkészítették. Nem törik el, nem esik szét, legfeljebb egy picit megfakul 20-30 év alatt a festék színe. Akár családi örökség is válhat belőle!

Na jó, azért egy hátránya van a fából készült puzzle-nak

Nem szépítjük a dolgot, vagy egy, de tényleg csak egyetlen egy hátránya a fából készült kirakós játéknak a mobiltelefonnal szemben. Ez pedig nem más, mint az, hogy nem viheted magaddal a mellékhelyiségbe. Köztudott tény, hogy az okostelefonnal rendelkező emberek legalább 80%-a oda is magával viszi a készüléket egy kis hírolvasás, netán játék erejéig. Nos, sajnos a fából készült kirakós játék erre az egyre nem jó.

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: