+36202056425 - VÉGKIÁRUSÍTÁS -50% A KÉSZLET EREJÉIG! Ingyenes szállítás 14.990Ft-tól! info@dreampiece.hu

Az énidő mindenki számára fontos dolog, hiszen ilyenkor csak magunkra figyelünk, olyan dolgokkal foglalkozunk, ami számunkra fontos vagy épp kedvünkre kikapcsolódhatunk, kényeztethetjük testünk, lelkünk, elménk. Ez utóbbihoz például remek választás egy puzzle.

Manapság mindenhol az énidő fontosságáról lehet olvasni, ami nem meglepő, hiszen a mindennapi életben, a munkahelyen és a családi körben egyaránt meg kell felelni, ami rengeteg stresszel jár. Ahhoz, hogy ezt a stresszt kezelni tudd, meg kell tanulnod kikapcsolódni, önmagadra figyelni, megtalálni azt a tevékenységet, amelyre fókuszálva el tudsz lazulni. Van, akinek egy masszázs jelenti az énidőt, másnak egy jó könyv, de sokan vannak, akik valamilyen játék segítségével pihentetik elméjüket. Az egyik legjobb választás erre a puzzle, hiszen összpontosítást igényel a kirakása, sikerélményt okoz és egyben el is lazít. Ráadásul ez a játék felidézi gyermekkorunk legszebb pillanatait és oly színpompás, hogy a szemünkön keresztül lelkünket is felvidítja. A felnőtteknek készült puzzle pedig megkímél minket a divatos rajzfilmek és mesék világától, aminek egy kisgyermekes családanya különösképpen tud örülni.

Tipp #1: Fordíts figyelmet az apró dolgokra is, úgy, mintha egy kirakós játék darabjait néznéd

Amikor csak magaddal foglalkozol, olyan dolgok is előtérbe kerülhetnek, melyek a mindennapi hajtásban apróságnak tűnnek. Mégis ezek azok a momentumok, amelyek tudat alatt komolyan befolyásolják az életviteledet. Nem ritka az a jelenség, hogy mikor az ember valamilyen aprólékos, odafigyelést igénylő feladatot végez, a gondolatai egy része erre fókuszál, a többi azonban száguld, mint egy rakéta és gyakran szinte önmagától bevillan a megoldás egy-egy olyan problémára, amin már régebb óta töri a fejét. Ez az úgynevezett AHA! élmény, aminél kevés jobbat ismer az emberiség! Ráadásul kutatások kimutatták, hogy ez az élmény leggyakrabban akkor következik be, mikor az agy épp egy másfajta, kreatív probléma megoldásán dolgozik, mint például egy színes puzzle kirakása.

Tipp #2: Fedezd fel magadban a gyermeket és éld át a pillanatot. Mondjuk, egy puzzle segítségével!

Játszani jó, játszani kell, még akkor is, ha már felnőttek vagyunk, hiszen a gyermeki lényünk életünk végéig ott marad bennünk. Néha ki kell engedned, hogy átmenetileg megszabadulhass a napi problémáktól és gondoktól. Ha elmélyülsz egy játékban – főként, ha egy kirakós játékkal foglalod el magad – könnyen visszatérhetsz abba a lelki állapotba, mint amikor még gyermek voltál, ezzel is pihentetve elméd, mikor még nem nyomasztott semmi.

Tipp #3: Esténként kirakósozz egy kicsit

Sokan azért hessegetik el az énidőben rejlő lehetőségeket, mert azt mondják, nincs elég sok idejük magukkal foglalkozni. Ez valójában nagyon rossz és káros gondolkodásmód, mivel az énidőnek nem a hossza, hanem a minősége az, ami igazán számít! Néha elég 10-15 perc is ahhoz, hogy elmélyülhess a gondolataidban, vagy épp ellazulj szellemileg ahhoz, hogy jobban érezd magad és ismét készen állj az élet kihívásaira.

Azt is eláruljuk, mi NEM számít énidőnek!

Mindenkinek más jelenti a felüdülést. Olyan ember is akad, akinek már az is segít a feltöltődésben, ha végre egy kicsit egyedül lehet, de figyelem! Az elfoglalt családanyáknak a hirtelen jött egyedüllét közben elvégzett takarítás, mosás, egyéb házimunka NEM számít énidőnek, még akkor sem, ha az ember lánya boldog, hogy végre elkészült vele!

Iratkozz fel facebook oldalunkra:

Válogass népszerű termékeinkből: